ItalijaSlovenijaČrna GoraHrvaška

Kot na večini spletnih mest tudi pri nas v t.i. loge shranjujemo določene podatke (IP naslov, datum in čas, tip brskalnika, naslov obiskane strani). To je stvar samega strežnika in nam lahko zelo pomaga v primeru nedelovanja strani. Logi se samodejno brišejo po določenem časovnem obdobju.Piškotki (cookies)

Ta stran v piškotke shranjuje zgolj podatke o trenutni seji (t.i. PHPSESSID) in v njih ni nobenih podatkov o vaši identiteti.

Za potrebe spremljanja obiska (štetje obiskovalcev) uporabljamo storitev Google Analytics, ki je nastavljena tako, da ne zapisuje vaših podatkov v piškotke. Ti piškotki so veljavni zgolj za našo domeno, kar pomeni, da zbiranje podatkov s strani drugih storitev ni možno.

Poleg lastnega sistema za serviranje oglasov, ki ne nastavlja piškotkov, uporabljamo tudi storitev Google Adsense (in njihovo hčerinsko mrežo Doubleclick), ki je nastavljena, da ne zbira podatkov in jih posledično ne obdeluje v svoje namene niti jih ne posreduje tretjim osebam.

piškotek domena vsebina / namen poteče
PHPSESSID vreme-jadran.si id trenutne seje ob koncu trenutne seje
_ga vreme-jadran.si id obiskovalca ob koncu trenutne seje
NID google.com id obiskovalca čez 6 mesecev
_drt_ doubleclick.net "NO_DATA" čez 10 ur
id doubleclick.net id obiskovalca
(občasno)
takoj
test_cookie doubleclick.net ali so piškotki
dovoljeni (občasno)
15 minut

Youtube, Facebook, X (Twitter), Google in ostala socialna omrežja

Če ste ob obisku te strani ostali prijavljeni v socialna omrežja in/ali druge storitve (npr. YouTube, Facebook, Google, Twitter...), je možno, da vam bodo tudi ta omrežja preko socialnih vtičnikov na tej strani (npr. Facebook "Like" ali Google "G+1") nastavila svoje piškotke. Če teh piškotkov ne želite, se jim najlažje izognete tako, da se vsakič, ko takšno omrežje prenehate uporabljati, preprosto odjavite iz omrežja.


Več informacij

Priporočamo vam, da si pred morebitnim izklopom preberete, kaj piškotki sploh so in zakaj niso vsi piškotki zlobni, ter kakšne nastavitve uporabljamo za uporabo zunanjih storitev:

Kaj so piškotki in kako jih izklopim

Smernice IPRS o uporabi piškotkov

Google privacy policy (velja za vse njihove storitve in servise, tudi za Youtube)

Naše Analytics nastavitve (v angleščini)

Naše AdSense nastavitve (v angleščini)


In kaj lahko storim?

Če želite, lahko uporabo piškotkov vedno izklopite oz. vklopite v vašem brskalniku. Zavedajte pa se, da po izklopu nekatere storitve na teh (in tudi drugih) straneh morda sploh ne bodo delovale ali pa ne bodo delovale pravilno.