Satelitska slika oblačnosti

Nad Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Nad zahodno Evropo ter južno od Baltika je vremenska fronta, ki se pomika nad zahodno Sredozemlje in Alpe. Z jugozahodnikom doteka k nam topel in vlažen zrak.


Napoved za severni Jadran

V torek bo večinoma oblačno s padavinami, ki jih bo manj v krajih vzhodno od nas. Meja sneženja se bo proti večeru spustila do nadmorske višine okoli 1000 m. Jugozahodnik bo oslabel.

Severni Jadran dopoldne
Severni Jadran popoldne

Podrobna napoved za 3 dni Vir podatkov: ARSO, zadnja posodobitev: 12.12.2017 ob 0:30


Napoved za hrvaško obalo

Podatki niso na voljo v slovenskem jeziku

UPOZORENJE

Mjestimični udari juga 35-55, slabit će sutra tijekom dana na 35-40 čvorova, a na sjevernom Jadranu će sasvim oslabiti. More ponegdje 5, na otvorenom sjevernog Jadrana moguće 6, sutra će oslabiti. Ponegdje mogućnost za neverin.

STANJE

Sa sjeverozapada se prema Jadranu primiče duboka dolina s frontalnim sustavom.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Jugo 15-30, mjestimice na sjevernom i srednjem Jadranu do 36 čvorova. More 3-4, na otvorenom 4-5, na otvorenom sjevernog Jadrana moguće 6. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno, mjestimice kiša uz malu mogućnost za pljusak i grmljavinu.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Umjereno do vrlo jako jugo će zapadno od Istre, poslijepodne i na ostalom dijelu sjevernog Jadrana, okretati na jugozapadni vjetar i oslabiti na uglavnom umjeren, dok će na srednjem i južnom Jadrana jugo tijekom dana postupno slabiti na umjeren i umjereno jako. More umjereno valovito i valovito, na otvorenom i jače valovito, sporo će slabiti, najprije na sjevernom Jadranu. Promjenljivo oblačno, ponegdje kiša uz mogućnost za pljusak s grmljavinom, uglavnom na sjevernom Jadranu.

Vir podatkov: DHMZ, zadnja posodobitev: 12.12.2017 ob 1:25


Napoved vetra in smer valov

Prikaz smeri valov


Napoved padavin za Jadran

Izberite časovno obdobje, za katerega želite videti graf predvidenih padavin po Jadranu in okolici. Grafe napovedanih padavin prikazujemo v sodelovanju s spletno stranjo MeteoAdriatic, kjer so na voljo še ostale napovedi.

12 ur 24 ur 36 ur 48 ur 72 ur